Fotoboek "Herinnering aan Nieuwendam"

Het fotoboek is nog te koop bij 

Boekhandel Van Noord | Winkelcentrum Boven 't Y  € 29,95


Fotoboek vol schitterende foto's en herinneringen over het dagelijks leven in (Tuindorp) Nieuwendam

tussen '45 en begin jaren '70.

Eigen foto's en aangeleverd materiaal door de leden van de Face book groep "Je bent Nieuwendammer als"

 

plus een impressie van het grote JBNA Evenement "Oud Nieuwendam ontmoet(op)Nieuw" 20 september 2014 op het Purmerplein.

 

Het boek is in kleine oplage uitgebracht te koop via de webshop.

Door de geweldige inzet van vrijwilligers, Nieuwendamse musici , winkeliers van het Purmerplein, bedrijven van Nieuwendammer oorsprong, Woningcorporatie Ymere, Stadsdeel Amsterdam Noord , verschillende bedrijven van Nieuwendammer oorsprong.

 

Op zaterdag 20 september 2014 was het Purmerplein als vanouds weer de plek voor een evenement. 

 

Bijna 250 JBNA leden waar o.a. ereleden met de leeftijd vanaf 85 jaar die minstens 50 jaar op het dorp wonen plus de geweldige sponsoren die het mede mogelijk hebben gemaakt om dit evenement te kunnen organiseren. Allen genoten van de optredens die geheel belangeloos werden verzorgt door Richard van Twiller, Bas Aertsen, Arnold Auée, Accordeon duo Rietje Slokker & Henny Bartelds, het Nieuwendammer Shantykoor, Beppie Huysmans en haar dansgroep Dance Unlimited.

 

Er werd genoten van hapjes, drankjes en het weerzien met oude bekenden, waaronder de vroedvrouwen mevrouw Marinus,Miep Berge en mevrouw Broerse de kraamverpleegkundige die menig Nieuwendammertje op de wereld hebben gezet.

Sinds 10 februari 2014 bestaat de (besloten) Facebook groep "Je Bent Nieuwendammer Als" om terug te blikken om wat ooit eens is geweest, met vele foto herinneringen van mijzelf als geboren en getogen Nieuwendamse.

Maar vooral de duizenden leuke herinneringen en privé foto's /video's van (oud) Nieuwendammers die het dorp net als ik in het hart hebben gesloten.

 

Vele hebben de dijk en dorp verlaten en hebben over het gehele land en wijde wereld hun nieuwe huis gevonden, maar diep in hun hart zijn ze de dijk en het kleine dorp nooit vergeten.

 

Meld je aan op Facebook "Je bent Nieuwendammer als" 

Klik op foto voor vergroting


uitreiking van het boek 2015  café 't sluisje